cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Τμήματος Πληροφορικής και Ελληνικής εταιρείας Games2Gaze

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και της Ελληνικής εταιρείας Games2Gaze

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (www.cs.ucy.ac.cy) ανακοινώνει την υπογραφή Συμφωνίας Συναντίληψης για την Τεχνολογική και Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος και της ελληνικής εταιρείας Games2Gaze. H συμφωνία υπεγράφη από τον καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο, Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, και τους συνιδρυτές της εταιρείας κ.κ. Ιωάννη Κουμαρά, CEO και Μιχάλη Τακάκη, COO.

H συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής με στόχο: α) την προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου με καινοτόμες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες• β) τη διασύνδεση των φοιτητών του Τμήματος με την αγορά εργασίας και γ) την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ του Πανεπιστημίου και καινοτόμων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Η νεοφυής (start-up) εταιρεία Games2Gaze (www.games2gaze.com) έχει έδρα την Αθήνα και ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοινωνικών ηλεκτρονικών παιγνίων (social gaming & soft gaming). Η Games2Gaze είναι ιδρυτικό μέλος του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας Ηλεκτρονικών Παιγνίων «gi-Cluster» (www.gi-cluster.gr), ο οποίος συντονίζεται από την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia (www.corallia.org).

Η συμφωνία προνοεί τις δυνατότητες  πραγματοποίησης κοινών δράσεων σε θέματα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών, Εκπόνησης Διατριβών, Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας και προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του Σχεδιασμού και της Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Παιγνίων. Η Συμφωνία δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες συμπληρωματικής κατάρτισης των φοιτητών και αποφοίτων του νέου διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ σε Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και Διαδραστικές Τεχνολογίες, το οποίο προσφέρεται από το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, συμβάλλει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των σύγχρονων υποδομών εικονικής πραγματικότητας του Εργαστηρίου Γραφικών και Εικονικής Πραγματικότητας του Τμήματος Πληροφορικής για την προσέλκυση συναφών καινοτόμων δραστηριοτήτων στην Κύπρο.