cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Signing Ceremony for the Technology & Academic Collaboration between the CS Dept and FMT Worldwide, October 2011

Signing Ceremony for the Technology and Academic Collaboration between the CS Dept and FMT Worldwide, October 2011

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Αυστραλιανής εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας, FMT Worldwide.

cs-ucy-fmt-2011

Η συμφωνία υπεγράφη την 4η Οκτωβρίου 2011 από τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής Δρα. Μάριο Δ. Δικαιάκο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FMT Wordwide, κο. Κώστα Σιούρθα. Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Μάριος Μαυρονικόλας, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), και εκπρόσωποι πολυεθνικών και κυπριακών εταιρειών, περιλαμβανομένων της JCC, Ιnteliscape, IBM και KPMG.

0013

Ο γενικός στόχος της συνεργασίας είναι η πραγματοποίηση κοινών δράσεων σε θέματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και την FMT. Η Συμφωνία προνοεί επίσης τοποθετήσεις φοιτητών του Τμήματος στην εταιρεία FMT για πρακτική εξάσκηση σε θέματα Ασφάλειας Διαδικτύου. Η συνεργασία στηρίζεται στις υψηλού επιπέδου δυνατότητες για έρευνα και τεχνολογία του Πανεπιστημίου Κύπρου και στην υποστήριξη που πρόσφερε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στις προσπάθειες της Αυστραλιανής εταιρείας στην Κύπρο. Η FMT μέσα από το Γραφείο της στην Κύπρο παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες της εταιρείας τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η συμφωνία εντάσσεται στην στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής για ενίσχυση της συνεργασίας και ανταλλαγών με καινοτόμες εταιρείες Πληροφορικής στην Κύπρο και το εξωτερικό. Απώτερος στόχος είναι η προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο και η ανάπτυξη της απασχόλησης σε εξαγωγικούς τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η εν λόγω συμφωνία αυτή δύναται να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα τόσο για το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και για την Κύπρο γενικότερα, καθώς τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη μέσα από την αναδυόμενη τεχνολογία της εταιρείας FMT στο χώρο της ασφάλειας δεδομένων αναμένεται να είναι πολύ μεγάλα.