cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Logipaignion 2012

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη του

4ου Ετήσιου Διαγωνισμού Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛογιΠαίγνιον 2012»

Ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές - ΛογιΠαίγνιον - είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός με θέμα την Επιστήμη της Πληροφορικής. Ο διαγωνισμός αφορά προγραμματισμό (σε περιβάλλον ηλεκτρονικών παιγνιδιών) για μαθητές λυκείων και φοιτητές, και εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για την προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής και της Κοινωνίας της Πληροφορίας. 

Κύριος στόχος είναι η ενθάρρυνση της Εφευρετικότητας, Λογικής Σκέψης και Δημιουργικότητας στην Πληροφορική, καθώς και η καλλιέργεια της λογικής και αναλυτικής σκέψης στη λύση σύνθετων προβλημάτων. Επιμέρους στόχος είναι η καλλιέργεια της λογικής και αναλυτικής σκέψης στην λύση σύνθετων προβλημάτων. Η δημιουργία παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω καθώς και την ανάγκη για συνεργασία, επικοινωνία και δημιουργικότητα στον σχεδιασμό. 

Στον πρώτο χρόνο διενέργειας του διαγωνισμού συμμετείχαν 144 μαθητές και 31 καθηγητές από 27 σχολεία οι οποίοι υλοποίησαν 33 παιγνίδια. Στον δεύτερο χρόνο συμμετείχαν 21 ομάδες από ισάριθμα σχολεία και πανεπιστήμια (61 μαθητές, 8 φοιτητές, 21 καθηγητές) και τον τρίτο χρόνο συμμετείχαν 18 ομάδες από 16 Λύκεια και Πανεπιστήμια (57 μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες και 18 καθηγητές). 

Στο φετινό διαγωνισμό υπάρχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Το «ΛογιΠαίγνιον 2012» θα διεξαχθεί σαν ο τοπικός διαγωνισμός των παιγνιδιών που θα υποβληθούν στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος Imagine Cup της Microsoft στις κατηγορίες Game Design (XBOX/windows και  Phone). Στο «ΛογιΠαίγνιον 2012» θα γίνουν δεκτά παιγνίδια ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας, δημόσιας και ιδιωτικής, εκπαίδευσης και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από δύο έως τέσσερεις μαθητές/μαθήτριες (άνω των 16 ετών) ή φοιτητές/φοιτήτριες και πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα σύμβουλο καθηγητή Πληροφορικής ή συναφή κλάδου.

Ο φετινός διαγωνισμός υιοθετεί τους στόχους του OHE για τη Χιλιετία (http://www.un.org/millenniumgoals/). Με αυτή τη βάση, το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι:

«Η χρήση της τεχνολογίας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του πλανήτη:

  1.  Εξάλειψη Φτώχειας και Πείνας
  2.  Πρόσβαση στην Παιδεία χωρίς Αποκλεισμούς
  3.  Ισότητα Φύλων
  4. Αειφόρος Περιβαλλοντική Ανάπτυξη και Διαχείριση»

Καθώς το «ΛογιΠαίγνιον 2012» είναι στενά συνδεδεμένο (αυτή τη χρονιά) με το Imagine Cup 2012, υιοθετεί και όλους τους όρους και τους κανονισμούς του. Στον τοπικό διαγωνισμό θα αξιολογηθούν όλα τα παιγνίδια που υποβλήθηκαν στο Imagine Cup 2012, ανεξάρτητα αν έχουν περάσει στον τρίτο γύρο αξιολόγησης.