cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Διδακτορικοί φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στα τελικά του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας STARTENT

Οι διδακτορικοί φοιτητές Ζήνων Ζήνωνος και Παύλος Αντωνίου, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχουν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας STARTENT (http://www.startent.eu).

Ακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των «πράσινων» έξυπνων οικιών, η επιχειρηματική πρόταση των Ζήνωνος και Αντωνίου στοχεύει στη δημιουργία εύχρηστων και αυτόνομων συσκευών-αισθητήρων χαμηλού κοστους που να βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση ατυχημάτων (π.χ. πυρκαγιές από συσκευές που παραμένουν ενεργοποιημένες χωρίς επιτήρηση). Οι συσκευές αυτές θα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει (ενεργοποιεί/απενεργοποιεί) οικιακές συσκευές υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και να παρακολουθεί το ποσό της καταναλισκόμενης ενέργειας ανά συσκεύη από οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Η επιχειρηματική πρόταση των 2 διδακτορικών φοιτητών πήρε την τρίτη θέση στον Κυπριακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας το 2009 (CyEC 2009 – http://www.cyec.org.cy/) και σε πιο βελτιωμένη έκδοση λαμβάνει μέρος στο STARTENT 2010. Η επιχειρηματική πρόταση της κυπριακής συμμετοχής πέρασε από όλα τα στάδια αξιολόγησης και πλέον βρίσκεται στην τελική φάση, στην οποία όλες οι επιχειρηματικές προτάσεις  έχουν τεθεί σε ψηφοφορία κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα από την Κύπρο που συμμετέχει στο διαγωνισμό αυτό.

Μπορείτε όλοι να ενισχύσετε την προσπάθεια της κυπριακής συμμετοχής με τη δική σας ψήφο, στην ιστοδελίδα http://193.145.154.13/startent/popularvote/.